Kategoriler: GüncelManşet

2021 Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi Başladı

2021 Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi Başladı

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatları ile 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı”olarak belirlenmiş olup bu kapsamda ilimizde de “Afet Eğitim Seferberliği” başlatılmıştır.

“2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla işbirliği içerisinde, illerde valilerimizin, ilçelerde ise kaymakamlarımızın koordinesinde, afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla afet farkındalık eğitim faaliyetleri yapılmaktadır.

İlimiz genelinde eğitim verilecek kişi sayısı 200.000 kişi olarak hedeflenmiştir. İlimizde afet farkındalık eğitimleri aktif olarak tüm hızıyla devam etmektedir.

Eğitimler 2021 yılı boyunca, pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli sağlık tedbirleri alınarak, ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, özel sektör kuruluşlarını, dernekleri, vakıfları, bireysel başvuruları, aileleri, bina sakinlerini kısaca toplumun tüm kesimlerini her bir vatandaşa dokunulacak şekilde yüz yüze ve uzaktan eğitim sistemlerinden faydalanılarak yapılmaktadır.

Bu amaçla, afet farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak eğitimlerde görev almak üzere Kırıkkale Üniversitesi ve TÜPRAŞ temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönüllü öğretmenleri, ilçelerimizde görevli kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile AFAD gönüllülerinden oluşan eğitmen adaylarına yönelik ‘ Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi ‘ 120 kişinin katılımı ile Valilik toplantı salonunda 11 Şubat 2021 tarihinde başlatılmış olup, eğitimler 2 gün sürecektir.

Eğitim sonrasında Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) eğitmenleri tarafından yazılı ve sunum sınavları yapılacak olup sınav sonunda başarılı olan eğitmen adayları eğitmen sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Mahmut COŞKUN
İl Afet ve Acil Durum Müdürü

Kırıkkale 24

Yeni Haberler

Şimşekler Yozgat Belediyesi Bozokspor’u 2 golle geçti

Şimşekler Yozgat Belediyesi Bozokspor'u 2 golle geçti Kırıkkale FK, kendi sahasında ağırladığı Yozgat Belediyesi Bozokspor… Devamı..

5 saat önce

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Orçan Atandı

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Orçan Atandı Kırıkkale Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve… Devamı..

5 saat önce

Kırıkkale’de uyuşturucuya geçit yok, 2 kişi tutuklandı

THOR’DAN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK! ARAÇTAN METAMFETAMİN ÇIKTI: 2 TUTUKLAMA Kırıkkale’de narkotik ekiplerinin eğitimli köpek Thor… Devamı..

6 saat önce

Kırıkkale’de 3 kişi mantar’dan zehirlendi

KIRIKKALE’DE MANTAR ALARMI! 3 KİŞİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI KIRIKKALE’DE doğadan topladıkları mantarları yiyen 3… Devamı..

6 saat önce

Kırıkkale’de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı

Kırıkkale’de uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 792… Devamı..

3 gün önce

Mustafa Kaplan’ın girişimleri sonucunda kullanım limitleri önemli ölçüde yükseltildi

Kırıkkale’de doğal gaz kullanım limitlerinde önemli bir artış yapıldı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’ın… Devamı..

3 gün önce

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla