X
    Kategoriler: Manşet

Bayrak İnmeyecek Ezan Susmayacak

Vali Haktankaçmaz bu bayrak inmeyecek, bu topraklarda ezanlar susmayacaktır

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Şırnak İli Uludere ilçesi Kopki Tepe üs bölgesinde icra edilen mayın/EYP arama faaliyetleri esnasında EYP’nin patlaması sonucu şehit olan Piyade Er İsa Nazlım’ın cenaze törenine katıldı.

Sulakyurt İlçesine bağlı Güzelyurt Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine; Valimiz Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz’ın yanı sıra Milletvekili Sayın Mehmet Demir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Tümg. Sayın Sinan Kurt, Garnizon Komutanı Tuğg. Sayın Selami Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, askeri ve mülki erkân, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzelyurt Köyü Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Askeri Törenle köy mezarlığına getirildi.Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, yapılan saygı duruşu ve saygı atışının ardından Şehit İsa Nazlım’ın özgeçmişi okundu.Şehidimizin toprağa verilmesinin ardından konuşan Vali Haktankaçmaz; “Bugün de bir şehidimizi toprağın bağrına emanet ettik. Ne mutlu anne ve babasına böyle kahraman bir evlat yetiştirmiş. Analar, babalar böyle kahraman evlatlar yetiştirdiği sürece bu bayrak inmeyecek, bu topraklarda ezanlar susmayacaktır. Şehit İsa kardeşimin yakınları üzülmesin. Çünkü şehidimiz bu dünyada ki kardeşlerini bıraktı ama, öbür dünyadaki şehit kardeşlerimiz ile bir araya geldi. Şehit ailesi olarak gurur duyun. Allah size böyle bir onuru nasip etti.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Haktankaçmaz, şehidin tabutuna sarılan Türk Bayrağı’nı öperek Şehit Babası Ergül Nazlım’a tebliğ etti.Şehit babası Nazlım’da: “Devletimiz var olsun. Milletimiz var olsun. İsa’mın kalan ömrü de silah arkadaşlarının olsun. Biz öyle bir milletiz ki, vatan ve bayrak uğruna canımızı seve seve feda ederiz. İnşallah bu bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça dalgalanacaktır.” dedi.

İbrahim Akpınar/Kırıkkale24

  

 

  

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla