X

Can, MKEK Kesinlikle Özelleşmeyecek, Satılmayacak

Can, MKEK Kesinlikle Özelleşmeyecek, Satılmayacak

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında MKEK’le ilgili çalışmaların yapıldığını ve Cumhurbaşkanına arz edildiğini dile getirdi.

Can, “MKEK, Türkiye sanayisinin okuludur. 1920’lerde kurulmaya başlayan ve savunma alanında yatırım yapan, 1950 yılında anonim şirketi olan bir kuruluştan bahsediyoruz. MKEK, Kırıkkale’yede hayat vermiştir. 1920’lerde kurulan ve 1950’de anonim şirketi olan MKEK’in bu yapıyla reformsal dönüşümünü yapması mümkün değildir. MKEK’in yerli ve milli üretimler yaptığı ve tehlikeli bir coğrafyada yaşadığımızı dikkate aldığımızda MKEK’in modernize edilerek gelişmesini sürdürmesi büyük bir ihtiyaçtır. Son dönemde üretilen yerli milli ürünlere baktığımızda MKEK, modernize edilerek gelişmesini sürdürmektedir. MKEK üzerine bir sürü siyasi mülahaza ileri sürülüyor. Şunu net olarak söyleyeyim, MKEK kesinlikle özelleşmeyecek, satılmayacak. Bunlar 31 Mart seçimlerinden önce siyasi malzeme olarak kullanıldı. Bir bilgi kirliliği var. MKEK’i ayağa kaldıracak, hazinenin, devletin, kamu kurumunun içerisinde bir şirket olacak. Şu anda zaten bir şirket ama fiiliyatta bir şirket. Hem hukuki hem de fiili bir şirket olarak devletin içerisinde hareket alanı güçlü, dünya savunma sanayii alanında da rekabet edebilecek altyapıya haiz bir kurumsal yapıya geçecek.”

Kırıkkale 24:

Yorumları Görüntüle (7)

  • Sayın vekilim sizde mke de işçi olarak çalışıp zamanla avukat ve vekil oldunuz. İşçi ücretleri asgari ücretin biraz üzerinde. Bu ücretlerle çalışan işçiler açısından mke satılsa ne olur satılmasa ne olur. Belki de satılsa daha hayırlı olur. Mke işçisinin sahibi yok maalesef.

  • Satılır satılır, satılmaz denen çoğu yerler satıldı. Başta en büyük hata tüpraştı.

  • MKEK 'in atılım yapması için özel sektör mantığına uygun çalışması çalıştırılması yönetilmesi gereklidir. Bu haliyle piyasa ile rekabet zaten etmesi daha zordur.

  • Özelleşmiyecek satılmayacak haberine sevinsekmi üzülsekmi bilemedim .
    Oyuncak fabrikası değil yapılanlar göze görünmüyormu emeğin karşılığı hüsran :(

  • reis satılsın diyecek bir vekil olarak sen satılmaycak diyeceksin ve fabrika satılmayacak öylemi...sen reisden dahamı iyi biliyorsun sayın vekil...tövbe tövbe...

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla