X

Depreme Hazır Olun

KIRIKKALE İÇIN TEKNİK BİR UYARI DEPREME HAZIR OLUN

Kırıkkale jeoloji mühendisi Satılmış Aksun yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi

Depremin hayatımızın bir parçası olduğunu ve her yer için kaçınılmaz olduğunu defalarca söylemiştim. Egede meydana gelen depremde büyüklüğüne göre ciddi hasar ve kayıpların yaşanmaması yapıların yüksek katlı olmamasından kaynaklanıyor.

Gelelim bize yüksek katlı binaların birbiriyle yarıştığa bir ortamda yaşıyoruz. Binalar yapılırken yapılaşmalara zarar vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir jeoloji Mühendisi olarak bizim görevimiz zemin etütlerini yapmak ve o zemine ait gerekli gördüğümüz sıkıntıları öneri olarak belirtmektir. Bunları ilgili idare okuyup yaptırım uygulamazsa Müteahhit’in canına minnet.

Sonuç; en ufak sarsıntıda eyvah demek suçu yapı denetime, ilgili kuruma, Müteahhit yada biz mühendislere atmak.

Kırıkkale 1. Derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Zemin ve yapı ilişkisi önem arz etmektedir. Ben bütün idari birimleri uyarıyorum suçu Müteahhit kendi parası ile kendisini kontrol eden yapı denetimlere atmak, mütahhit’e atmak gibi yöntemler geri dönüşü olmayan felaketlere karşı vicdanı rahatlatmaz, çünkü söz konusu İNSAN. Rahmetli Işık aranın dediği gibi deprem değil bina öldürür dedi.

İbrahim Akpınar

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla