X

Devletin Yardım Eli Uzandı

KESKİN KAYMAKAMLIĞI MAĞDUR VATANDAŞIMIZA DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİNİ UZATTI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında paylaşılan ve hızla yayılan bir videoda, Keskin Köprüköy’de yaşayan Ömer ÇIRAKOĞLU isimli vatandaşın mağduriyeti yerel basınımızda da geniş yer almıştı.

Keskin Köprüköy Muhtarı Mustafa ŞAHİN, kendisine ait sosyal medya hesabından, söz konusu mağduriyeti yalanlayarak, olayın kurgu olduğunu, Murat TAŞPINAR Adlı bir işletme sahibince siyasi amaçlı olarak tasarlandığını iddia ederek, Ömer ÇIRAKOĞLU’na Kaymakamlıkca verilecek maddi manevi tüm destekleri engellemişti.

Ancak, yapılan incelemeler ve görüşmeler neticesinde, 62 yaşındaki Ömer ÇIRAKOĞLU adlı vatandaşın yılın 8-9 ayı Ankara’da çöp toplayarak, 2-3 ayı ise Köprüköy’de çobanlık yaparak geçimini sağladığı, herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığı, adına kayıtlı bir malvarlığı bulunmadığı anlaşıldı.

Yaşlı vatandaş, kendisiyle yapılan röportajda; Köprüköy’e geldiğim zamanlarda kardeşime ait tek odalı evde kalırım, 8-9 aydır Ankara’da çöp toplayarak geçimimi sağlıyordum. Yaklaşık 10 gün önce de iş bulmak için Köprüköy’e geldim, yol parasını bile borç aldım. Arkadaşımla gezdikten sonra eve geldiğimizde evin virane halini görünce çok üzüldüm, Turhan isimli arkadaşımda bu durumumu videoya çekti. Köylülerim bana sahip çıktılar, evlerini açtılar. Hepsinden de yanlış anlaşıldığım için özür dilerim.

Başta Keskin Kaymakamımız Muammer KÖKEN olmak üzere, bana sahip çıkan Baki ve Murat TAŞPINAR’a, tüm Köylülerimize teşekkür ederim. Dedi.

İşletme sahiplerinden Murat TAŞPINAR ise, Ömer ÇIRAKOĞLU alkol aldığı gerekçesiyle Muhtar tarafından dışlanarak, lojman tahsisi de engellenmiştir. Ancak biz mağdur vatandaşımıza iş verdik, kendisine hanemizi açtık, buna rağmen Muhtar bu durumdan da rahatsız oldu ve olayı bizim kurguladığımız gerekçesiyle bize iftira attı.

Daha sonra ise sosyal paylaşım hesaplarına gelen tepkilerden dolayı, paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Ömer Amcanın tüm ihtiyaçlarını zaten gönüllü olarak üstlendik, bir sorunu olursa ilk bizi bulacak, Kaymakamımız da Ömer Amcaya sahip çıktı, kendisine de Teşekkür ediyoruz. Dedi.

Daha sonra ise, Keskin Kaymakamlığınca Ömer Çırakoğlu’na 500 TL nakdi yardım ile kıyafet yardımı yapıldı. Lojman tahisisi için gerekli çalışmalar da başlatıldı.

 

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla