X

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu’nda Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törene Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Çağlayan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Erdemir, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Ömer Alper Eralp, maddi ve manevi olarak zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini belirterek bugünlere ulaşmalarında emeği geçen ailelerine, hocalarına ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Erdemir, Bilimsel Diş Hekimliği Eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasımın Diş Hekimleri günü olarak kabul gördüğünü belirterek “Bugün hem diş hekimlerinizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimiz için önlük giyme töreni düzenliyoruz. Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardır devam eden bir gelenektir. Bizim mesleğimiz manevi tatmini son derece yüksek bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın diş hekimliği gününü kutluyorum ve siz misafirlerimizi yeni binamızda karşılamaktan onur duyuyorum. Şu anda fiziki olarak Türkiye’nin en büyük diş hekimliği fakültesindesiniz. Bu binanın yapılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve üniversitemiz yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese fakültem adına teşekkür ediyorum” dedi Diş hekimliği öğrencilerinin üç yıllık zorlu bir sürecin ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Erdemir “Önümüzdeki iki yıllık süreçte öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Kırıkkale Üniversitesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni hekim olma yolunda atılan ilk adımdır. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir şekilde mesleğinize adım atarken giydiğiniz beyaz önlük saflığın, temizliğin, zorluklarla mücadelenin, umudun ifadesidir. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyacağınız sevginiz olacaktır. Beyaz önlüğünüz kirlenebilir ama bunun çaresi var. Önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemenizdir. Unutmayın ki önlükleriniz bir yandan hekim kimliği sunarken bir yandan da ciddi sorumluluklar getiriyor. Her yönüyle insani vicdanı ve ahlaki olarak öyle bir sorumluluktur ki bunun yükünü taşımamız gerekiyor bugün sizlere bembeyaz bir önlük hediye ve emanet ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Törende konuşan Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Türkiye’ nin fiziki olarak en büyüğü olan ve inşallah önümüzdeki süreçte donanım olarak da en donanımlı olacak fakültelerinden birindeyiz. Kırıkkale Üniversitesi ülkemizde adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversitemizde bulunan sağlıkla ilgili bölümler istihdam ettiği insan kaynağıyla, donanımı ve önemi itibariyle öne çıkan bölümler olmaya başladı. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz bundan sonraki süreci uygulamalı olarak hocalarımızın eşliğinde, hastaların başında geçirecekler. Hastalarımıza kendi annemizin, babamızın, çocuklarımızın tedavisini yapıyor gibi yaklaşmalıyız. Hastalara çok yakın alaka göstermeliyiz ve hastayı memnun ederek göndermeliyiz” dedi Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eden Rektörümüz, “Sağlık eğitimi zorlu bir süreç. Bu süreçte ailelerin sevgisi ve merhameti çocuklarımızı başarıdan başarıya koşturacaktır. Bu programın yapılmasında emeği geçen dekanımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Diş Hekimleri Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı Törende 2016-2017 Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincilerine ve derece ile Diş Hekimliği Fakültemize yerleşen öğrencilerimize hediyeleri verildi. Programın devamında öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilen öğrencilerimiz yemin etti.Program fuaye alanındaki ikramla sona erdi.

ibrahim Akpınar/Kırıkkale24

 

 

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla