X

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlere her yıl iki dini bayram öncesi verilmesi kararlaştırılan 1000 lira bayram ikramiyesi ödemesi bu yıl Mayıs ve Ağustos ayında yapılacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran, Kurban Bayramı ise 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Ramazan Bayramı ikramiye ödemelerinin 27-31 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ise 5-9 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabilecek.

Vefat eden sigortalılardan aylık almakta olan dul ve yetim gibi hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenecek. Birden fazla dosyadan gelir veya aylık alan emekli ve hak sahiplerine en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla