X

Gerçek Gibi Tatbikat

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Kırıkkale Valiliği koordinatörlüğünde bölgesel tatbikat düzenlendi.

Büyük Şehir Parkı’nda bulunan eski MKEK Misafirhanesi yanındaki metruk bir binada bugün gerçekleştirilen saha tatbikatına; Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bolu, Çankırı ekipleri ve diğer paydaşlar katıldı.

Senaryo gereği, ilk olarak itfaiye ve AFAD ekipleri binada çıkan yangına müdahale etti. Daha sonra “Paşa” isimli arama kurtarma köpeğinin de yer aldığı aramada, AFAD ekiplerince binada kurtarma operasyonu düzenlendi.

Ekipler, yangın sırasında binada bulunan yaralıları kısa sürede olay yerinden çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti. Daha sonra senaryo gereği deprem sırasında göçük altında kalan ve yaşamını yitiren bir vatandaş, bulunduğu yerden çıkartıldı.

Vali Yunus Sezer, burada yaptığı konuşmada, tatbikatın deprem anında veya büyük afetlerde anında ve planlı müdahale etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

İnsanların çaresizlik içerisinde bir an önce devletin ya da ilgili kuruluşların kendilerine hemen el uzatmasını ve yardım etmesini istediklerini ifade eden Sezer, “Çünkü insanlar en değerli varlıklarını, ailesini depremde veya afette kaybetme durumunda. O çaresizlikle birlikte yardım eli istiyor. Dolayısıyla deprem ve büyük afetlerle ilgili olarak mantalitemizi 2009 yılında AFAD Başkanlığının kurulmasıyla tamamen değiştirdik. Önceden kriz yönetimi mantığıyla hareket ederken, şimdi bütünleşik bir şekilde deprem, afet öncesi, anı ve sonrasında iyileştirmeyi de kapsayacak şekilde bir yönetim tarzını benimsemiş durumdayız.” diye konuştu.

Bölgesel saha tatbikatının sona ermesinin ardından İl Özel İdaresi hurdalığında gerçekleştirilen KBRN Tatbikatını, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinden (GAMER) canlı olarak takip eden Vali Sezer, tatbikata katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla