X

Hacı Taşan’ı Anma Etkinlikleri Başladı

BOZLAĞIN ALTIN SESİ HACI TAŞAN’I ANMA ETKİNLİKLERİ KESKİN’DE BAŞLADI

İç Anadolu folklor musikisinde büyük ağırlığa sahip sanatçılardan Hacı Taşan, vefatının 36. yılında Keskin Taş mektepte düzenlenen programla anıldı.

Keskin Taş Mektepte düzenlenen programa katılım oldukça geniş oldu. Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Keskin Kaymakamı Muammer Köken,Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm müdürü Halit Karakoç, Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, eski Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak söz alan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım yaptığı açıklamada “Hacı Taşan Keskin’imiz ve Türkiye’miz için büyük bir halk ozanımızdır. Onun değerini biz çok iyi biliyoruz. Hacı Taşan Kırıkkale’de TRT’ninde canlı yayınlayacağı konserde anılacak ve çok özel trt sanatçıları sahne alacak. ben şimdiden herkesi bu programa çağırıyorum”dedi.

Keskin Kaymakamı Muammer Köken ve ilçe protokolü Taşan’ın mezarına karanfil bıraktı. Törende konuşan Kaymakam Köken, Hacı Taşan gibi ozanların kolay yetişmediğini söyledi. Türk milletinin Taşan gibi halk ozanlarına ve ustalara çok değer verdiğini belirten Köken, ismi Keskin’le özdeşleşen ozanı rahmetle, minnetle andıklarını kaydetti.Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla