X

Halifeli Suyu Temmuz’da Şebekeye Verilecek

Kırıkkale Belediyesi tarafından alternatif su kaynağı olarak araştırması yapılan Halifeli Köyü’ndeki su arama çalışmaları olumlu sonuç verdi.

Saniyede 750 litre su basacak olan takviye merkezinde aylık 1 milyon m3 suyun kullanılması sağlanacak.

Kırıkkale Belediyesi, Kapulukaya Barajı’ndaki Su Arıtma Tesisleri’nden temin edilen suya alternatif su bulundu. Halifeli Köyü’nde yer altı denizi bulan Kırıkkale Belediyesi, 15 su kuyusu açarak Kırıkkale’de su kesintisini tarihe kavuşturuyor. Saniyede 750 litre su basacak olan takviye merkezinde aylık 1 milyon m3 suyu Kırıkkale’ye basarak Kırıkkale ilinin yüzde 80 su ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğu açıklandı. Bir hafta önce 6 milyon liraya ihale edilen ishale hattı, bu ayın sonunda ilk kaynağı yapılacak. 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak olan ishale hattında Temmuz ayının ilk haftasında su basılmaya başlanacak.

Bulunan su kaynağı zaman zaman meydana gelen büyük arızalar neticesinde şehre su verilememesini noktalayacak. Kapulukaya Barajı’nda meydana gelecek arızalar su kesintisini etkilemeyecek.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Halifeli Köyü’nde bulunan su Kırıkkale’nin 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı gibi Kapulukaya Barajı’ndan da desteklenmek suretiyle şehrimizin 50 yıllık su sorununu rafa kaldırmış olacağız. Temmuz ayının ilk haftasında Halifeli suyu su depolarımıza basılarak 365 gün 24 saat kesintisiz su verilecek,basılacak su, bütün su depolarına entegre edilecek.Şehir içerisinde ufak tefek arızalardan dolayı kısmi olarak su kesintisi yaşansa da şehir anlamında hiçbir su kesintisi söz konusu olmayacak” dedi.

 

Kırıkkale 24:

Yorumları Görüntüle (1)

  • Helal olsun Başkanım Varol işallah Şehrimize Senin gibi bir başkan birdsha gelmez çok yaşa Başkanım saygılarım la Kirikkale üniversitesin den Adem Sazak

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla