X

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil ”Kırıkkale en başarılı illerimizden bir tanesi”

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Ek Tedbirler Kapsamında Pilot İl Seçilen Kırıkkale’ye Denetimlere Katılmak İçin Geldi

KISITLAMAYA GEREK KALMAYACAK

İçişleri Bakan Yardımcısı İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezinde korona virüs İl Denetim Uygulama Modeli ile ilgili brifing aldı. Pandemi sürecini de değerlendiren Erdil, gazetecilerin ‘Kısıtlamalar geri gelebilir mi?’ sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, “Şu anda bizim bu sahadaki takiplerimiz, dikkat çekmemiz, önlemlerimiz, izlenimlerimiz, biraz önce vali yardımcımızın yaptığı sunumda da gördüğünüz gibi bütün illerde İl Salgın Denetim Merkezleri projesinin yaygınlığı sahayı denetlemek disiplin konusunda tedbirleri artırıyoruz” dedi.

Erdil, “Tedbir kapasitesini arttırıyoruz. Bu tedbir kapasitesi artarsa biz öyle öngörüyoruz ki biraz önceki söylediğimiz önlemlere gerek kalmayacaktır. Tekrar hafta sonu sokağa çıkma yasakları, dükkanların kapanması gibi diğer önlemlere gerek kalmayacağını düşünüyoruz. Bu önlem kapasitesi vatandaşlarımızın duyarlılığı ile. Bugün 1 saate yakın bir süredir sokaktayız maskesiz hiçbir vatandaş görmedim. Mesafe konusunda da vatandaşlarımız gayet duyarlı. Bu böyle devam ettiği süreçte sizin söylediğiniz önlemlere gerek kalmayacak diye ümit ediyoruz. Zaten bütün çabamız da o” şeklinde konuştu.

PROJE YAYGINLAŞTIRILACAK

Erdil, “Projenin yaygınlaştırılması ve daha etkin kullanılabilirliği için bir takım çalışmalar sürdürülüyor. Türkiye, salgınla mücadelede geçen 7-8 aylık süreci çok başarılı bir şekilde sürdürdü. Ancak bu yazla birlikte oluşan yoğunluk ve hareketlenme, mevsimin bayramlar, düğünler gibi bir yoğunlaşma ve hareketlenme sürecine doğru gittiğini biliyoruz. Onun için kritik bir eşikteyiz. Hep beraber, biraz daha duyarlı, titiz ve dikkatli olmak durumundayız.” dedi.

KIRIKKALE EN BAŞARILI İLLERİMİZDEN BİRİ

Pilot il Kırıkkale’nin salgınla mücadelede başarısına da değinen Erdil, “Şunu da gördük ki Kırıkkale, Türkiye’de salgın ve pandemi mücadelesinde en başarılı illerimizden biri. Zaman zaman ufak tefek gevşemeler oluyor ancak hem Valimiz hem Belediye Başkanlarımız bu konularda çok ileri ve öncül önlemler alarak riski ve bölgedeki yayılma tehdidini çok iyi yönetiyorlar. En başarılı illerimizden bir tanesi. Hatta pilot çalışmaların yapıldığı illerden birisi Kırıkkale. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Erdil’e Vali Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Kurum Müdürleri ve ilgililer eşlik etti.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla