X

Kalefest 2024 Başladı

Kalefest 2024 Başladı

Kırıkkale’nin tarihi, kültürel ve turizm alanında değerlerinin tanıtılacağı ve Kalefest 2024 Kırıkkale Tanıtım Günleri başladı. 7’den 70’e bütün kesime hitap eden festival, ilk gün itibariyle renkli görüntülere sahne oldu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ OLDU

Kamu kaynağı kullanılmadan tasarruf tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Kalfest 2024 etkinlikleri start aldı. Protokol üyeleri kortej yürüyüşüyle festivali başlattı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından kitap fuarı ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde ise sokak lezzetlerinin tanıtımı yapıldı.

PLAKET VERİLDİ

22-26 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan Kırıkkale Tanıtım Günleri kapsamında çocuklar içinde Kırıkkalespor otopark alanı içerisinde oyun parkı alanı kuruldu. Festivalin başlangıcında ise akşam saatlerinde Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu tarafından konser verildi. 7’den 70’e bütün kesime hitap edecek olan festivalde renkli görüntüler oluştu. Törende festivale sponsor olan kuruluşlara plaket verildi.

Valilikten Festival programları ile ilgili şu bilgiler verildi:

Valiliğimiz himayelerinde düzenlenen KALEFEST2024 kapsamında düzenlenen etkinliklere ait ayrıntılı bilgi aşağıda belirtilmiştir.

SPOR ALANINDA YAPILAN ETKİNLİKLERDE

Atlı Okçuluk Gösterilerine 12 sporcu, Cirit gösterilerine 12 sporcu, Oryantiring müsabakalarına 250 sporcu ve Karakucak Güreşlerine 30 Başpehlivan, 20 Başaltı Pehlivan, Büyükorta ve Altboylarda 100 Pehlivan olmak üzere toplam 424 sporcu katılım sağlayacaktır.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINDA

Mendil kapmaca, tombik, yağ satarım bal satarım, çuval yarışı, ip atlama ve halat çekme olmak üzere toplam 6 oyun geleneksel kıyafetlerle oynanacaktır. Oyunları tanıtım amacı ile düzenlenen etkinliğe 120 oyuncu, 10 öğretmen, 6 hakem ve 300 seyirci öğrenci olmak üzere toplam 436 kişi katılacaktır.

ÇOCUK PARKURU ALANINDA

Balon Parklar; (5 adet oyun parkuru, dev palyaço, zıplamalı kaydırak, canlı langırt, top havuzu, kucaklayan zıp zıp. Animasyon ekibi, çocuklar içim mini ses, animatör sunucu, parkur görevlileri, pamukşeker dağıtımı, popcorn dağıtımı, sosis balon dağıtımı).

SOKAK LEZZETLERİ VE EL SANATLARI BÖLÜMÜNDE

50 adet stant yer alacaktır. Bu stantlarda 21 adet yöresel yiyecek ( sucuk, tokmak köfte, tap tap çöreği, omaç, kaygana, gözleme, çörek, mantı, ev yemeği, turşu vb.) 5 adet el sanatları (gümüşçü, yorgancı, kalaycı, bıçakcı, müzik aletleri yapımı) 13 adet tatlı, şekerleme, çikolata, ve dondurma, 4 adet içecek, 6 adet yöresel ürünler (mai tuz, çeşnigir, balkabağı, arıcılar birliği) ile 1 adet lavanta ürünleri yer alacaktır.

RESİM SERGİSİ BÖLÜMÜNDE

Sevgi Yolunda düzenlenen resim sergisinde, “Eserleriyle Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı”, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı 100.Yılı”, “Prof.Dr. Fuat Sezgin: Bilimden Sanata İmgeler” temalı resimler ile “Kırıkkale’de bir gün” temalı fotoğraflar ve “Kırıkkale’den insan suretleri” temalı bir ahşap baskı sergilenecektir.

KİTAP FUARI BÖLÜMÜNDE

95 yayın evi, 9500 çeşit yayın, toplamda 95.000 adet kitap yer alacaktır.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla