X

Keskin’de Belediye Başkanlığına Akbaş Vekalet Edecek

KESKİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AKBAŞ VEKALET EDECEK

YSK tarafından Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararının ardından 2 Haziran seçimlerine kadar Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Osman Akbaş vekalet edecek.

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptığı itirazlar üzerine Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde seçimlerin 2 Haziran 2019 tarihinde yenilenmesine karar verildi. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin Keskin adayı Dede Yıldırım bin 800 oy alırken İYİ Parti adayı Necati Alsancak ise bin 806 oy ile yarışı önde bitirmişti. Yapılan itirazlar sonrasında YSK tarafından Alsancak’ın mazbatası iptal edildikten sonra alınan kararla 2 Haziran seçimlerine kadar Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Osman Akbaş vekalet edecek.

ADAYLAR ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Öte yandan, AK Parti, CHP ve İYİ Parti ile diğer partilerin adayları, 2 Haziran’daki seçim için çalışmalarına başladı. Seçimi 6 oy farkla kaybeden AK Parti adayı Dede Yıldırım, 31 Mart seçimleri için çok yoğun çalıştıklarını söyleyerek, “Bizi üzen bir netice aldık. Bizim bu dengemizi bozan, özellikle cezaevinde yatan ve FETÖ sanığı olan kişilerin, blok halinde İYİ Parti’ye oy vermeleridir. Onun dışında kısıtlıların oy kullanmaması gerekirken, kısıtlıların oy kullanması. Biz, 8 kısıtlı vatandaşımızın oy kullandığını ve seçmen listesine de imza attıklarını tespit ettik. YSK değerlendirdi ve İstanbul’a da örnek olacak bir karar ile Keskin Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti. Biz de 2 Haziran’daki seçim için çalışmaya şimdiden başladık” dedi.

İYİ Parti adayı Necati Alsancak ise 31 Mart’ta seçimi kazandıklarını söyleyerek, “1806 oy ile biz mazbatayı almıştık; ancak YSK’ya yapılan olağanüstü itirazdan dolayı mazbatamız iptal edildi, saygı duyuyoruz. Biz bundan sonraki süreçte İYİ Parti olarak seçmenlerimizin gönlüne girebilmek için tekrar çalışmalarımıza başlıyoruz. İnşallah daha farklı bir sonuçla neticelendireceğiz, taçlandıracağız, yine Keskin Belediyesi’ne oturacağız” diye konuştu.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla