X

Kırıkkale’de 18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107’nci yıl dönümü etkinlikleri, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katıldığı törenle, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başlayarak, Kırıkkale Şehitliği’nde düzenlenen törenle devam etti.

Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende çelenklerin sunumu yapıldı. İlk olarak Kırıkkale Valiliği adına Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından; Kırıkkale Garnizon Komutanlığı, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulleri Derneği Kırıkkale Şubesi, Vatan İçin Can Verenler Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından çelenkler sunuldu.Tören saygı duruşu ve İstiklal marşıyla devam etti.

Programda Mühimmat Komutanlığı’nda görevli Teğmen Özge Akyel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tören alanında düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü Resim Sergisini gezdi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenin son bulmasının ardından Vali Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Şehitliğine geçerek burada düzenlenen törene katıldı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ardından İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından hatim duası yapıldı. Anma töreninde Şeref Defterini imzalayan Vali Tekbıyıkoğlu, deftere şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

Bugün burada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl dönümü nedeniyle aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin varoluş mücadelesi vererek tarihe altın harflerle yazdırdığı kahramanlık destanı ve şeref abidesidir.

Bu uğurda hiç tereddüt etmeksizin gözünü bile kırpmadan istiklali ve istikbali için vatan toprağına kurban olan koçyiğitler gurur ve onur kaynağımızdır. Aziz şehitlerimizin emaneti değerli şehit aileleri ve kahraman gazilerimiz başımızın tacıdır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, bu toprakları bizlere kutsal vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşları, tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi birkez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu şehitlikte, şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda ve Kırıkkale Şehitliğinde düzenlenen törene çok sayıda Kırıkkaleli vatandaşın ve şehit ailelerinin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Vekili Erol Mutlu Bakır, Vali Yardımcıları Hacı Mehmet Kara, Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla