X

Kırıkkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramının 96 ıncı yıldönümü münasebetiyle MKE Sosyal Tesislerinde bir resepsiyon verildi.

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İl protokolü, askeri ve mülki erkân, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

MKE Sosyal Tesislerinde verilen resepsiyonda konuşan Vali Haktankaçmaz, “ Bugün, Türk Milletinin gurur günlerinden birisini daha hep birlikte yaşadık.30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu milletin kahramanlığı, tarihte göstermiş olduğu o fedakâr mücadele bütün milletlere, bütün dünyaya örnek oldu, bugünde mücadele aynı şekilde devam etmekte. Dün başka bir formattaydı, bugün bir başka şekilde mücadele devam ediyor ama bu topraklarda başı dik bir şekilde var olma kararlılığımız devam ettikçe, bu mücadele bitmeyecektir.” dedi.

Vali Haktankaçmaz şöyle devam etti: “ Burası zor bir coğrafya, bu coğrafyada başı dik bir şekilde yaşamak, özgür bir şekilde yaşamak zor bir iş. Bu millet, bugüne kadar 1071’de Anadolu’ya resmen ayak bastıktan itibaren bunu başardı. İnşallah kıyamete kadar bu bayrak bu göklerde dalgalandıkça, bu millet de bu vatan topraklarında var olmaya devam edecektir.

Bizler geçen hafta Kurban Bayramını kutladık, bugünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Bu bayramlarımızı o kahramanların sayesinde, şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde kutluyoruz, onunda farkındayız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, bugüne kadar bu millet için verdiğimiz bütün şehitlerimizi, bütün kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle bir kez daha anıyorum. Ruhları şad olsun”

Davete icap eden davetlilere teşekkür eden Haktankaçmaz, daha nice 96’ıncı yılları kutlamak temennisinde bulundu.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

 

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla