X

Kırıkkale’de Engelsiz Spor Söyleşisi Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi 30. Yıl Etkinlikleri Bilim, Teknoloji, Sanat ve Spor Haftası kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonunda Engelsiz Spor Söyleşisi yapıldı.

GENİŞ KATILIM

TRT Engelsiz Spor Programı Yapımcısı ve Spor Muhabiri Cem Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Paralimpik Masa Tenisi Şampiyon Milli Sporcusu Nesim Turan, İşitme Engelliler Hentbol Milli Takım Antrenörü ve Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Şenay Bağdatlı , İşitme Engelliler Kadın Hentbol Milli Takım sporcularından Üniversite öğrencileri Beyzanur Şahin ve Hacer Dursun ile İşaret Dili Tercümanı Behiye İlhan konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşiye, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Uygurtaş, Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi, Doç. Dr. Mehmet Öçalan, Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. ve Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

BENİM İÇİN EN BÜYÜK MADALYADIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Milli Sporcularımızı anlatan video gösterimi ve söyleşi ile devam etti. İşaret dili tercümanı Behiye İlhan, söyleşi boyunca işitme engelliler için işaret dili ile tercüme yaptı.Moderatör Cem Çınar, tüm engelli branşlarında yapılan sporları TRT ekranlarına taşımaya ve engelli sporcuları başarılarını duyurmaya çalıştıklarını belirterek programın engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesine, spora başlamasına katkı sağladığını belirtti. Üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Paralimpik Masa Tenisi Şampiyon Milli Sporcu Nesim Turan, hayat hikayesini ve masa tenisine başlama sürecini, tecrübelerini dinleyicilere anlattı. Nesim Turan, “Hobi olarak başladığım masa tenisi bir çok başarının yanı sıra benim kimseye ihtiyaç duymadan bir hayat sürdürebileceğimi herkese kanıtladı. Maddi ve manevi anlamda önemli kazanımlarım oldu ve bana bir görev yükledi. Ülkemizde 10 milyon engelli var ve var olmaya devam edeceğiz. Bunun da en güzel yolunun sanat ve sporla olacağına inanıyoruz. Bir insanın bir engelli kardeşimizin hayatına dokunabiliyorsak bu benim için en büyük madalyadır” dedi.

TAKİPTE OLMANIZI SİZLERE TAVSİYE EDERİM

Öğr. Gör. Şenay Bağdatlı, konuşmasında, “Farklı engel gruplarının kendilerine göre dezavantajları olsa da engelli bireylerin bu dezavantajların en iyi şekilde üstesinden gelerek başarılı olabilecekleri çok fazla alan var. Bizler eğitimci, akademisyen ve alanda çalışan kişiler olarak mümkün olduğunca bilişsel, motor ve spor beceri seviyelerini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Kendilerine güven duygusu gelişen bireyler, spor ve akademik anlamda iyi bir seviyelere geliyorlar” dedi. Özel sporcularla çalışmak isteyen Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri bu alanda kariyer yapma fırsatları olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Şenay Bağdatlı, “Özel sporcularda, özel gereksinimli bireylerde adapte edilmiş sporlar, branşlar var ve bu alanların antrenörlükleri var. Bedensel Engelliler Federasyonu’nun kendi içerisinde düzenlediği bir takım kategori ve branşlara göre antrenörlük kursları var. Ben İşitme Engelliler Spor Federasyonunda Eğitim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Kursların bizim federasyonumuzda da başlaması adına bakanlık iznini alarak antrenör eğitim talimatı hazırladık. Bu senenin sonundan itibaren tüm işitme engelli branşlarında kademe kademe antrenörlük kursları açacağız. Dolayısıyla bu sporcu arkadaşlarımızla çalışmak, bu bence bir ayrıcalık, böyle bir planınız olursa söylediklerimi değerlendirmenizi ve takipte olmanızı sizlere tavsiye ederim” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLMESİ İLE SONA ERDİ

Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ikincilik başarısı elde eden Kadın Hentbol Milli Takımı kadrosunda yer alan Beyzanur Şahin ve Hacer Dursun, spora başlama süreçlerini anlattılar ve sporun kendilerine katkılarını dinleyicilerle paylaştılar. Konuşmacıların soruları cevaplaması ile devam etkinlik, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Uygurtaş, Doç. Dr. Mehmet Öçalan, Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. ve Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı’nın konuşmacılara plaket vermesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla