X

Kırıkkale’de Haksız Ticari Uygulamalarla İlgili Denetimler Başladı

KIRIKKALE’DE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALARLA İLGİLİ DENETİMLER BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı tarafından girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılması, aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alındı.

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak geçen hafta yürürlüğe girdi.

Söz konusu düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kuruluna sunulmak üzere Kırıkkale ilimizde Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi birimi tarafından gerekli denetimler iki ekip kurularak yapılmaya başlandı. Bu yöndeki uygulamalar hızlıca tespit edilerek gerekli yaptırımlar uygulanacak.

İşyerleri “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun”, “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği” ve “4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun” kapsamında denetlenerek, böylelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerle ilgili daha etkin bir gözetim sağlanacak.Haksız fiyat artışıyla tüketiciyi mağdur edenlere göz yumulmayacak.

Bir programda dahilinde AVMler , marketler, toptancılar un fabrikaları vb il müdürlüğü tarafından kurulan ekipler tarafından denetimler devam edecek, aykırılık fahiş fiyat uygulaması yapan firmalar Bakanlık reklam kuruluna tutanaklarıyla işlem yapılmak üzere bildirilecek.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla