Taşeronların kadroya alınmasında KİT ve ilgili bakanlıkların ihtiyaçları belirleyici olacak.Düzenleme, KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin de kadrolu olmasına olanak sağlıyor. Buna göre, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz olarak çalışan ve çalışmaya devam edenlere kadro yolu açılacak
KİT’lerin strateji ve istihdam koşulları, Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, KİT’lerin tüm işletmecilik faaliyetlerinde verimliliği ve kârlılığı artıracak tedbirler alınacak. Karara göre içeriden personel ihtiyacının karşılanamaması halinde, 2018’de ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75’i kadar personelin açıktan veya naklen atanması mümkün olacak.
2 YIL KESİNTİSİZ ÇALIŞMA ŞARTI
Milliyet’in haberine göre düzenleme, KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin de kadrolu olmasına olanak sağlıyor. Buna göre, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz olarak çalışan ve çalışmaya devam edenlere kadro yolu açılacak.
SINAVLA ALINACAK
Kadro için sınava girilecek. Taşeron işçiler, sınavda başarılı olmaları halinde halihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilecek. KİT’ler sadece mevsimlik işlerde veya kampanya işlerinde geçici işçi çalıştırabilecek. Taşeronların kadroya alınmasında KİT ve ilgili bakanlığın ihtiyacı göz önüne alınacak. 1 yıl içinde kadroya geçişlerle ilgili sınavlar yapılacak.
Kaynak:Posta
Şimşekler Yozgat Belediyesi Bozokspor'u 2 golle geçti Kırıkkale FK, kendi sahasında ağırladığı Yozgat Belediyesi Bozokspor… Devamı..
Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Orçan Atandı Kırıkkale Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve… Devamı..
THOR’DAN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK! ARAÇTAN METAMFETAMİN ÇIKTI: 2 TUTUKLAMA Kırıkkale’de narkotik ekiplerinin eğitimli köpek Thor… Devamı..
KIRIKKALE’DE MANTAR ALARMI! 3 KİŞİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI KIRIKKALE’DE doğadan topladıkları mantarları yiyen 3… Devamı..
Kırıkkale’de uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 792… Devamı..
Kırıkkale’de doğal gaz kullanım limitlerinde önemli bir artış yapıldı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’ın… Devamı..
Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.
Okumak için tıkla