X

MKE çalışanlarına ek ödeme yapılacak mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), görevlileri için 2000 TL ek ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun desteğiyle, çalışanlara net 2 bin TL nakit destek ödemesi yapılacağı bildirildi.Bu açıklama üzerine ilimizde bulunan MKE çalışanlarıda bir beklenti içerisine girdi.

MKEK ÇALIŞANLARIDA EK ÖDEME BEKLİYOR

Koronavirüs pandemisi sürecinde fedakarca çalışan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanları da PTT çalışanlarına yapılacak olan ek ödemenin kendileri içinde yapılmasını bekliyorlar.MKE çalışanları pandemi süreci içerisinde esnek çalışma koşulları kaldırılarak gece gündüz çalışan hemen hemen tek kurum oldu.

EK ÖDEMEYİ HAK EDİYORLAR

Genel Müdür Yasin Akdere’nin göreve gelmesi ile birlikte büyük atılımlar yapan,savunma sanayinin bel kemiği olan kurum bu süreç içerisinde önemli çalışmalar yaparak maske,tulum,siperlik ve solunum cihazı gibi techizatlarıda yaparak önemli bir eksiği tamamladı.Afrin harekatında da ücretsiz çalışma yapan kurum çalışanları her zaman büyük fedakarlıklarda bulundu.

 

Kırıkkale 24:

Yorumları Görüntüle (6)

  • Pardon da neyin ek ödemesi bu? Söylesenize MKE işçisi kardeşlerim bu ay hesabınıza kaç bin TL yatacak? Malum ikramiye ayı. Nankörlüğe gerek yok azıtmanın da alemi yok. Yıllardır nezih şartlarda gayet güzel maaşlar aldınız. Pandemi sürecinde ek ödeme istemek hangi anayasal hak? Devlet ne görev veriyorsa yapmak zorundasınız. Mesai yaparsınız fazladan o ayrı. Hiç kimse demesin kedi uzanamadığı ciğere diye. X bir büyükşehirde KİT kurumunda çalışıyorum bende. Hemde pandeminin kucağındayız. Biz de çalışıyoruz üretime ara vermedik. Fakat böyle bir talepte bulunmak aklımın ucundan geçmezdi. Doyumsuzluğu bırakın dosyalar. Kabul edelim ki biz kamu personelleri olarak bu pandemi sürecini en rahat atlatan kitleyiz. Çevrenizde işsiz kalanları görmüyorsunuz galiba?

  • Allah razı olsun hiç gerek yok 15gyn idari izin verdiler ben onun parasını bile istemiyorum hak edilmemiş para gerek Yok

  • Kıymetli babacan genel müdürümüz sayın yasin Akdere nin çalışanlarına verdiği önemi bizzat elleriyle maske eldiven ve siperlik dağıtarak bizlere gösterdi. Aynı hassasiyeti göstermeye devam edeceğini mke çalışanlarımızın inanco yüksektir.

  • X büyükşehirde kit kurumunda çalışan arkadaş bordroları bir karşılaştıralım istersen? Kamuda en düşük maaşı alan işçilerdendir MKE işçisi. Ödeme verilecekse işçiye işsize herkese eşit verilsin diyenlerdeniz.

  • Ökkeş Bey bu talebin yersiz ve zamansız olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Burda kıskançlık falan yok ortada. Kamuda hepimiz insani koşullarda çalışıyoruz. Şu pandemi döneminde de Allah’a şükür hepimiz ayni yaşamımıza devam ettik. Az ya da çok paramızı eksiksiz aldık. Bahsettiğiniz rakam 3 aşağı 5 yukarı olabilir. Tepkim belki biraz abartılı olmuş olabilir. Ama şu pandemi döneminde hala temel ihtiyacını karşılayamayan, evine ekmeği zor alan insanlar olduğunu unutmamalı. Devletin onlara yetişmesi gerekiyor. Bizim kalkıp maaş primi istememiz hoş değil. Bu konuda asla katılmıyorum. MKE de dahil hiçbir KİT kurumunda hiçbir personele prim verilmemeli! Devlet nasıl iş yokken bize tuvalet temizletmiyorsa(atanmadan önce özel sektörde yaptım) iş varken de al çok çalıştın bunu vereyim sana demek zorunda değil. Halinize şükredin. Bütün KİT kurumları üretime devam ediyor zaten sadece MKE değil.

  • Sayın KİT PERSONEL i lütfen sırf ukalalık yapmak için şükredin işinize bakın vs. deyemessiniz eskiden 1 yıllık işçi maaaşı ile bir daire alınabiliyorken şimdi 10 yılda biriktirsen bir daire alamayacak kadar da düşmesi garip değil mi. Kaldı ki kimsenin şükürsüzlük ettiği yok ağzını topla yalakalık yapma. İşçi düzenleme iyileştirme ister devletimiz uygun görürse verir kimse sokağa dökülmez yalnız sen bunları düşünme sen işine bak. Sen özelde yaptığın performansı kamu da gösterseydin zaten bu prim verilse iyi olur ama zor günlerdeyiz verilmese de olur derdin fakat koltuk rahat sanırım senin bankamatik işçiliği yaptığınız belli.

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla