X

MKE SİLAH FABRİKASINI ZİYARET ETTİK

KIRIKKALE MKE SİLAH FABRİKASINI ZİYARET ETTİK

Kırıkkale MKE Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakcıoğlu’nu Kırıkkale24 Haber sitesi olarak ziyaret ettik.

Ziyarette güncel konular üzerine sohbet ettiğimiz Ocakcıoğlu üretilen yerli silahlarımız hakkında bilgi verdi;

Ocakcıoğlu ”Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız kendi yerli silahımızın üretimini çok önemsiyor,savunma sanayimizin gelişmesi için her türlü destekte bulunuyor,geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı koruma amirliğine 80 Adet MPT-55 silahlarımızdan gönderdik,40 Adet MPT-55 daha göndereceğiz.Şu anda askerimizin elinde bulunan demode olan G3’ün yerini alacak olan MPT-76 silahımızın üretimi devam ediyor,yapılacak yeni yatırımlarla üretimini artıracağımız silahımızı askerimizin tamamına vermeyi planlıyoruz.MFY-71 Makinalı Tüfeğinin yapımının devam ettiğini belirten Ocakcıoğlu projenin bitimi ile tanıtımın yapılacağını söyledi.Genel Müdürümüz Ahmet Taşkın da bu konu ile yakından ilgileniyor,yapmış olduğumuz çalışmalara tam destek veriyor” dedi.

MEHMET OCAKCIOĞLU KİMDİR

1954 Yılında Tokat’ın Zile İlçesinde doğdu. 1972 yılında MKE kurumu silah fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Bu esnada Ankara Gazi üniversitesi Makine Mühendisliği fakültesine devam etti. Mezun olduktan sonra MKE kurumunda sırasıyla atölye mühendisliği,baş mühendislik, Fabrika kısım müdürlüğü yaptı. Yine aynı kurumun Ankara MAKSAM Makine ve Gaz Maske Fabrikasına fabrika müdür yardımcılığına getirildi. Daha sonra Fabrika müdürü oldu. Mehmet Ocakcıoğlu son olarak MKE Kurumu Silah Fabrikası müdürlüğüne atandı.
1992 yılında Tokat Vakfı Kırıkkale Şubesinin kurucu başkanı olan ve halen bu görevini sürdüren Mehmet Ocakcıoğlu evli ve bir çocuk babası olup Zile İlkokulunda başladı. Eğitim hayatına Zile Ortaokulu, Zile Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesinde devam etti.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla