X

MKEK’de Hedef Hafta’da 7 Milyon Maske

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) maske üretimini haftada 7 milyona, tulumu 100 bine, dezenfektan üretimini 30 bin litreye çıkarmayı planlıyor

Millî Savunma Bakanlığı’nca aralıksız devam eden teröristle mücadele ve COVID19 salgınına karşı alınan tedbirler başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin hazırlanan video ile basın bilgilendirmesi yapıldı. COVID-19 salgını nedeniyle video şeklinde hazırlanan bilgilendirmede şunlar paylaşıldı:

COVID-19 İLE MÜCADELE

Silahlı Kuvvetlerimiz, kutsal vatan topraklarının (780 bin km² olan) güvenlik ve bütünlüğü ile 83 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve tehlikeye karşı,

Yurt içi ve sınır ötesinde, uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerimizi büyük bir azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen COVID-19 salgınına yönelik Milli Savunma Bakanlığınca devletimizin diğer kurumları ile koordineli olarak ciddi ve güçlü tedbirler alınmış, gelişmeler ışığında proaktif bir yaklaşım gösterilerek ivedilikle ve kararlılıkla bireysel ve kurumsal tedbirler alınmaya devam edilmektedir.

Bu kapsamda; Millî Savunma Bakanlığında oluşturulan Koronayla Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak sistematik bir şekilde hareket tarzları üretilmekte, risk ve durum değerlendirmesi yapılmaktadır.

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında Bakanlığımızın milli imkan ve kabiliyetleri kullanılarak, mevcut kapasiteleri geliştirilmek suretiyle çeşitli tipte maske, tulum ve hijyenik malzeme üretimine hız kazandırılmıştır. Bu kapsamda;

Dikimevi Müdürlüklerince maske üretiminin haftada toplam 3 milyona, tulum üretiminin 10 bine,

İlaç Fabrikası Müdürlüğünce, alkol bazlı dezenfektan üretiminin haftada 10 bin Litreye,

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunca, maske üretiminin haftada 7 milyona, tulumun 100 bine, dezenfektan üretiminin 30 bin litreye çıkartılması planlanmaktadır.

COVID-19 hastalarına müdahale kapsamında bazı ilaçların tedarik ve üretimi için yurtdışı hammadde ve ilaç tedarik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Numune hammadde ile AR-GE çalışmaları başlatılmış, ilaç geliştirme projemiz TÜBİTAK’a iletilmiştir.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla