X

Özbey’in Çanakkale Deniz Zaferi Açıklaması

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI YÜKSEL ÖZBEY 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ İLE İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Özbey yaptığı açıklamada şunları söyledi;

”Tarihimizde her savaşın ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Ancak bilinmelidir ki Çanakkale Ruhu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini oluşturması açısından önemlidir. 57. Alay Komutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Arıburnu’na düşman kuvvetleri çıkarma yaparken inisiyatifini kullanıp, “Ordular! Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.” demeseydi ordu, olağanüstü taarruza geçmeseydi ve o Çanakkale Taaruz Ruhu olmasaydı bugün İstanbul’umuzu kartpostallardan görüp televizyon kanallarından izliyor olacaktık. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde 57. Alay Komutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten Seyit Onbaşı’ya, Nene Hatun’dan Kara Fatma’ya, cepheye gönderdiği eşine ve oğluna “Ya şehit ol ya gazi” diyen analara ve işgalci yaralı askerleri sırtlarında düşman mevzilerine taşıyıp insanlık dersi veren mehmetçiklere ve günümüzde vatanın her bir karış toprağını canından üstün tutan ve bu uğurda şehit yada gazi olan yüce insanları rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

27/06/2002 tarih ve 4768 sayılı kanunla 18 Mart Şehitler Günü olarak bu anma gününü bizlere armağan eden, emeği geçenlere de minnettarlığımızı belirtir şükranlarımı sunarım” dedi.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla