X

Özdemir, ”İmamoğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız”

Özdemir Özdemir, Aleviler provoke edilemez, suç duyurunda bulunacağız

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan kitapta Aleviliğin ayrı bir din gibi gösterilmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Özdemir, küresel salgınla mücadele edilen bu günlerde 23 Nisan’da da üzücü bir olayla karşılaştıklarını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüz bin çocuğa bastırdığı bir kitapta Aleviliği İslamiyetin dışında olarak göstermesinin kendilerini son derece üzdüğünü ifade eden Özdemir, “16 milyonluk bir şehrin belediye başkanı. Herkes ona oy verdi, toplumda yaşayan bütün katmanlar oy verdi. Ama ne hikmetse belediye başkanı seçildiği günden bugüne kadar tribüne oynamaya çalıştı. Belediye başkanlığı olan asli görevini yapmayıp toplumu rencide edecek olaylara el attı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanının Alevileri, İslamiyetin dışında olarak göstermesini kendi cehaleti olarak görüyorum. İmamoğlunu, önce Hoca Ahmet Yesevi’yi, sonra Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişen Bacı Bayram Velileri, Konya Mevlanaları, Hasan Dede Velileri, Hünkar Hacı Bektaşi Velilerin hayatını okumaya davet ediyorum” dedi.

Özdemir Özdemir Kimdir?

1971 yılında Kırıkkale’nin Hasandede kasabasında doğdu. Öğrenimini Hasandede’de tamamladı. 1983 yılında özel sektörde çalışma hayatına başladı. 1985 yılında Suriye, 1986 yılında Irak Felluce şehrinde, 1989 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde değişik firmalarda çalıştı. 2000 yılında kamuda göreve başladı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev yaptı. Halen Türkmen Alevi-Bektaşi Vakfı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla