X

Şehit Köşesi Açıldı

Kırıkkale Yeşil vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde şehit köşesi açıldı

Yeşil vadi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin adı değişerek ,terör örgütü tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Musa Saydam’ın adı verilmişti.Okul Müdürü ve Milli eğitim işbirliği ile okul girişine Şehidin ismine bir köşe düzenlendi. Açılışa İl Milli Eğitim müdürü İsmail Çetin, Şehit Aileleri dernek başkanı Rıfat Öcal, Millî Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Şehit Aileleri ile Musa Saydam’ın ailesi katıldı.

Programda önce üzeri örtülü olan Şehit Saydam’ın fotoğrafları ile düzenlenmiş köşenin kurdelesi Milli Eğitim Müdürü Çetin ve şehit ailesi tarafından kesilerek açıldı. Daha sonra konferans salonunda Kuran tilaveti, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Okul Müdürü Kadir Temizgül ün ve İl Milli Eğitim müdürü Çetin in konuşmaları ile devam edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Çetin,Şehit ailemize Allah tan sabır diliyoruz. şehitlik çok yüce bir mertebedir.Şehitler ölmez onlar yaşamaya devam ederler. Bu Vatan İçin,Bu Bayrak İçin şehit olmuşlardır. Bizlerde yeterli sayıda olmasa da Valimizin direktifleri doğrultusunda okullarımızın sayısı kadar şehit isimleri veriyoruz.çünkü bu ülkeyi vatan yapan şehitlerimizdir.Bugünde Turizm okulumuzun ismi Uzman Çavuş Musa Saydam’ın ismi ile değişmiştir.Mütevazi şekilde hazırlanan köşelerle şehitlerimizi her zaman anıyoruz. diyerek hayırlı uğurlu olsun dedi.

Şehit Musa Saydam için şiirler okundu kendi fotoğraflarından düzenlenen slayt gösterisi sunuldu. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Tarafından Şehit Ailesine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı ile plaket takdim edildi. Yemek ikramı ile program sona erdi.

Kırıkkale24 Haber Merkezi

 

 

 

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla