X

Süleyman Soylu Kırıkkale’ye Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kırıkkale’ye Geldi

Huzur Köy Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, En İyi Narkotik Polis Anne ve STK Buluşmaları programında konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Ülkemiz için en iyi projelerden en örnek projelerden bir tanesi olur diye temenni ediyorum. İnşallah bağımlılarımıza annelerimize bir umut olur” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla Huzur Köy Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, En İyi Narkotik Polis Anne ve STK Buluşmaları programı gerçekleşti. Programda konuşan Vali Yunus Sezer, Huzur Köyün ülke için en iyi ve en örnek projelerden biri olması temennisinde bulundu.

Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Vali Sezer, “Uzun yıllardır Sayın bakanımızın talimatlarıyla ete kemiğe büründürmek için uğraştığımız bir tesisi bugün vücut bulmuş halde hep beraber görmenin onurunu mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bağımlılarımıza annelerimize bir umut olur. Buradaki emeği geçen herkesin emekleri zayi olmaz. Ülkemiz için en iyi projelerden en örnek projelerden bir tanesi olur diye temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Vali Sezer, “Seralar kurulduğu zaman çocuklarımızı bağımlılarımızı eğitime alırken ziyaret etmiştik. Burada çocuklarımızdan bir tanesi tohumları avucunun içerisine alıp onu toprakla buluştururken şu sözü söylemişti; ‘Sayın valim inşallah biz bundan önceki kötü alışkanlıklarımızı yaşantımızı bu tohumla beraber toprağa gömüyoruz. Buradan doğacak filiz gibi yeşerecek fidan gibi inşallah yeni hayatımıza biz devam edeceğiz. Aslında Huzur Köyün ne anlama geldiğini ifade eden söz bu” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Kırıkkale’de, Huzur Köy Bağımlılıkla Mücadele Merkezi’nde düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne ve STK Buluşmaları”nda yaptığı konuşmada, büyük ve zengin bir medeniyetin evlatları olduklarını söyledi.

Bazılarının, Türkiye’yi musibetlerle karşı karşıya bırakmak isteyebileceklerini belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Elbette ayağa kalkmayalım, dünyaya sözümüzü söylemeyelim, medeniyetimizi anlatmayalım, iyilikleri önermeyelim, kötülüklerden sakındırmayalım, etrafımızdaki coğrafyada kavgaya, husumete, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yapılanlara ‘dur, ne yapıyorsunuz’ demeyelim diye, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bütün dünyaya bu ülkenin, Anadolu’nun medeniyetini, güçlülüğümüzü anlatmayalım diye elbette ki hep bizi ayağımızın önüne baktırmak isteyebilirler. Biz bu tuzağa düşmeyelim, düşmeyeceğiz. Onun için biz 9-5’çi değiliz.İnançlarımızla, değerlerimizle, kültürümüzle, örfümüzle ve adetimizle bizi sınamak istediler. Biz bunun hepsini yaşadık. Ne yapalım? Bizden sonraki nesiller bu sıkıntıları yaşasın diye bırakalım mı? Eğer biz şu neslin yaşadıklarını yeniden onlara tecrübe ettirmek istiyorsak, elbette ki bırakalım, istediklerini yapsınlar. Ama Türkiye’den 21. asırdan önce elde ettiğimiz tüm tecrübe ve kazanımlarla birlikte bambaşka bir yolculuğa başladık. İşte onlardan, oralardan daha farklı yapmalıyız. Eğer daha farklı yapmaz ve rutine ayak uydurursak, aynı musibet, bela, tezgah ve oyunlarla hep beraber karşı karşıya kalırız. Son eyvah para etmez.” Dedi.

Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak değil, bir baba yüreğiyle sahip çıktığını vurguladı.

Uyuşturucu ile mücadeleyi bırakmayacaklarını çünkü tehlike altındakilerin çocuklar ve gelecekleri olduğunu dile getiren Soylu, “Onlardan vazgeçemeyiz. Çünkü biz bu meseleyi sadece narkotik raporlarından takip ediyor değiliz. Arkadaşlarımız şahittirler, Bana gelen bir mesaj, karşılaşacağım birisi olacak da ben sırtımı döneceğim… O annenin veya babanın söylediği ‘evladımı bu illetten kurtarın’ dediğini başarana kadar inatla bu işi takip ediyoruz. Çünkü onların bir duası bizim doğru yolda gitmemizi sağlar, bir ahı da bizi tepe taklak eder. Biz bunun bilinci içerisindeyiz.” diye konuştu.

Soylu daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, anneler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Sezer, toplantının ardından tesisi gezdirerek Bakan Soylu’ya Huzur Köy Bağımlılıkla Mücadele Merkezi hakkında bilgi verdi.

Kırıkkale Belediyesi ve 112 Acil Çağrı Merkezilerini de ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ziyaretlerinin ardından Kırıkkale’den ayrıldı.

Programa; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları, il protokolü ve davetliler katıldı.

Kırıkkale 24:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla