X

Sürücüler Dikkat!!! Keskin’de EDS Devreye Girdi

Kırıkkale’nin Keskin ilçesi giriş ve çıkışlarındaki trafik kontrolü amacıyla yerleştirilen Elektronik Denetim Sistemi (EDS) devreye girdi.

CEZALAR ADRESE GÖNDERİLECEK
Hazırlanan proje kapsamında Keskin ilçesi giriş ve çıkışı (Kırıkkale-Kayseri) yol güzergahına bir süre önce yerleştirilen Elektronik Denetim Sistemi (EDS) 19 Şubat 2020 Çarşamba günü itibariyle devreye alındı. Sistem sayesinde güzergahta trafik kurallarına uymayan araçların sürücülerine elektronik cezai yaptırım uygulanacak. Belirlenen hız sınırlarını aşan, kural ihlali yapan araçları otomatik olarak fotoğraflayacak sistem, verileri cezai işlem için emniyete iletecek. Tespitler doğrultusunda kesilen trafik cezaları sürücülerin adresine gönderilecek.

HIZ LİMİTLERİ VE KURULLARA UYUN
Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak ve yaşanabilecek trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla Keskin ilçesi giriş ve çıkışı, Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerinde hazırlanan Elektronik Denetleme Sistemi Çarşamba günü itibariyle aktif hale gelecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları menfaatine olacaktır” ifadelerine yer verildi.

HIZ LİMİTİ TESPİTİ NASIL YAPILIR
EDS sistemi olarak adlandırılan bu sistem tarafından, başlangıç noktasında bulunan ilk kameradan araçların plaka ve/veya araç görüntüsü ile araç kayıt verileri sistem veri tabanına alınır ve sistemin bitiş noktasında bulunan son kameradan da elde edilen veriler neticesinde; aracın saatte ortalama ne kadar hızla mesafeyi kat ettiği belirlenerek sınırlandırılmış olan hız limitlerini aşıp aşmadıklarını tespit edebilmektedir.

Kırıkkale 24:

Yorumları Görüntüle (48)

  • Yazıklar olsun Şehirler arası yolda şehir içi hız limiti uygulayıp onca insanın canını yakmak reva mı. 66km hızla 598 lira ceza yollamışlar sizinde yoklukta cebinizden çıkar inşallah. Amaç kurallara uyulmaksa herkesin uyacağı makul hız limiti konulur traktörle gider gibi limiti kısıtlamak sırf millete ceza yazmaktan başka amaç gütmüyor. Hakkım zehir zıkkım olsun

  • Banada 589 tl ceza yazmişlar bende hakkımı helal etmiyorum çok insana ceza gidecek bu şekilde yazik günah

  • Yazık Allahtan korkun 1228₺. O yolda 70 hız sınırı mı olur tuzak mı kuruyorsunuz

  • Yuh yazıklar olsun o yolda 70 hız sınırı ne demek. 81 ile 288 TL ceza soyguncu bunlar

  • Kırşehir ve Kırıkkale 'yi bağlayan 2-3 şeritli hız limiti EDS ye kadar 110 km/saat olan yolda. Birden 1965 metrelik bir mesafede 70 km/saat hız sınırı koyuyorsunuz. Yetmiyor mu topladığınız YARDIM, ÖNCA VERGI...Yazıktır günahtır. Kısacası 70 km/saat hız limiti 2 km için sadece bir TUZAK görünüyor. Başka da bir şey değil. Yapıştır cezayı ödesin vatandaş.

  • Kırşehir-Kırıkkale yolu 1965 metre mesafe hız sınırı 70 iken 108 le düşmüşüm 1228 TL geldi. Trafik kurallarına uyan biriyim dikkatliyim de 70 sınırını orada hiç görmedim. İnsanları düşürüp para alma hesabı yapılarak konmuş EDS ise: bu düşünce ile o sistemi koyanlara, bu sistemi uygulayanlara, bu sistemin yasal zeminini oluşturanlara hakkım haram olsun Helal etmiyorum.

  • O Yolda ne Bir uyarı ne de ekip.
    80 gittim en hızlı 576 ceza kesilmiş. Haram zıkkım olsun para için her şeyi yapacaklar

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla