X
    Kategoriler: Yazarlar

BU TÜRK-İŞ NE İŞ YAPAR!!!

Çalışma hayatı giderek zorlaşıyor,emek kesimi hak kayıpları ile gün geçtikçe içinden çıkılmaz durumlara düşüyor.İşçi sınıfının örgütlü olduğu sendikalar ise bu durumu adeta sadece seyrediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından yapılan %27’lik vergi dilimi %30’a çıkarılırken (tasarı halinde şuan) Türk-iş’ten kayda değer bir çıkış gelmedi.

 

Basından öğrendiğimize göre Türk-iş sert bir çıkış yapmış,nasıl mı? Başbakan’a mektup yazmış ve bunun kabul edilemeyeceğini bildirmiş.

 

Peki bu böyle mi olmalı?Koskoca Türk-iş bula bula bu yolu mu bulmuş?

 

Türk-iş başkanı bir basın toplantısı düzenleyip,kendine bağlı bütün sendika başkanlarını toplayıp,basını çağırıp gümbür gümbür bir açıklama yapıp bunun genel grev sebebi sayılacağını söylese daha caydırıcı olmazmıydı acaba?

 

Bakın bu %3’lük vergi dilimi ile hak kaybı ne kadar,

 

Ödenecek ilave vergi, brüt geliri 3 bin lira olanlarda 39 lira, 4 bin lira olanlarda 353 lira, 5 bin lira olanlarda 665 lira, 6 bin lira olanlarda 981 lira, 7 bin lira olanlarda bin 292 lira,bu böyle bu şekilde artarak  gidiyor.

 

Türş-iş aldığı zammın da farkında değil galiba,aldığı zam da geri gidiyor.Buna bu sene başında yapılacak olan BES kesintiside eklenince emek kesiminin zaten zar zor geçindiği maaşı tamamen kuşa dönecek.

 

Anlaşılan o ki bu vergi dilimi artışı bu torba kanun ile yasalaşacak.Bu torba yasada tütüncüler eylem yaptı.Vatandaş MTV artışına tepki gösterdi ve hükümet bunu gözden geçirip düşüreceğini bildirdi.

 

Peki bu Türk-iş ne iş yapar? Mektup yazmaktan başka bir şey planlıyor mu?Hep birlikte göreceğiz.

 

Ramazan TOSUN:

Yorumları Görüntüle (1)

  • Derhal hükümete baskı yapıp sendika aidatlarının memur sendikası aidatlarıyla eşit lenmeli yaptıkları aynı aldıkları 5 kat

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla