X
    Kategoriler: Yazarlar

Doldumu Bu Dolmuş ?

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Kırıkkale-Keskin arası çalışan dolmuşçular keyfi hareket ediyorlar. Soğuk kış aylarınında yaklaşması ile öğrenciler ve halk çaresiz kalıyor. Saati belli olmayan,ayakta yolcu alan ve dolmadan hareket etmeyen dolmuşçular halkın isteklerine göre hareket etsin!

*******

Kırıkkale şehir merkezinde çalışan vatandaşımız durumdan şikayetçi. Belirli iş saatlerinde çalışan vatandaşlarımız mağdur. Ayakta yolcu alınması yasak olmasına rağmen ayakta yolcu alan ve dolmadan hareket etmeyen dolmuşlar birçok vatandaş ve öğrencilerimizin dersine okuluna veya işine geç kalmasına sebep oluyor. Keyfi hareket eden ve halkın isteklerini yerine getiremeyen dolmuşçuların yeni bir çalışma sistemine geçmesini halk olarak istiyoruz. Bildiğimiz üzere kış aylarında havanında soğuk olması ulaşımı engelliyor dolmadan hareket etmeyen dolmuşlarda küçük çocuklu aileler ve öğrenciler soğukta beklemeye maruz kalıyor. İsteklerine göre yolcu alan isteklerine göre yolcu bindiren dolmuşçuların halkımıza karşı daha duyarlı olmalarını ve gerekirse ilgili kurum veya kuruluşlardan bu konu dahilinde yardımlarını istiyoruz.

********

Başıma gelen bir olayımı paylaşıyorum Kırıkkale merkezde çalışan bir Keskin vatandaşıyım evim durağa uzak ve yürümek zorundayım. Durağa gittim ve gittiğimde dolmuş tam hareket ediyordu el kaldırdım ve gideceğimi belirttim. İlk başta durmayan dolmuş şoförünü ikna edip durdurdum ve işe yetişeceğimi söyledim. Alamayacağını söyleyip seviyesizce bir ithamda bulundu.

Olaydan bir hafta sonra tekrar dolmuşun hareket ettiği zamanda oradaydım ve yine böyle içler acısı bir durumla karşılaştım kucağında çocuğu olan bir hanımefendiyi dolmuşa almadılar hastaneye randevusunun olduğunu ve gitmesi gerektiğini söyleyen kadınıda almayarak mağdur bıraktılar. Durağa uzak olan ve dolmuşun Kırıkkaleye gidiş güzergahında olan Altuntaş Mahallesinde oturan vatandaşlarımız yer ayırtmak istiyorlar ama duraktan yer ayırtmak mümkün değil. Acil işi olan vatandaşlar varsa yakınlarının arabası ile veyahut taksi ile Kırıkkaleye gitmek zorunda kalıyor. Değerli ve Eski bir geçmişe sahip olan Keskinin ve Keskinin değerli halkının bu sisteme karşı çıktığını,isteyip birşey yapamadıklarını dile getirmek istedim.

Emre Keser:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla