X
    Kategoriler: Yazarlar

İşçinin İradesi Hiçe Sayıldı

Türk Metal Sendikasında taşlar yerinden oynamaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde MKE Mühimmat Fabrikası Tapa işletmesinde işçinin oyu ile seçilmiş bir temsilci olan Kazım Yöndemli’nin görevden alınıp yerine başka bir arkadaşın atanması tepkilere sebep oldu.Konuştuğum arkadaşlar ”burada yapılan resmen işçinin iradesinin hiçe sayılmasıdır” dediler.

Tabi bu görevden alma Sayın Genel Başkanın bilgisi dahilinde mi yapıldı bilmiyorum,Pevrul Kavlak gibi  işçinin iradesini Türk Metal’e yansıtacağız diyen ve bunu sendikanın vizyonuna koyan bir Genel Başkanın buna katiyetle izin vereceğini zannetmiyorum.

Şube yönetimi buna neden ihtiyaç duydu tabi bilemiyoruz,madem bu ve bunun gibi değişiklikler yapılacak,bunun demokratik usulleri var,getirirsiniz sandığı aday olacak arkadaşlar çıkar ve sandıkta mücadelesini verir,buna tabiki kimsenin itirazıda olamaz.

Tabi ortada bir de Toplu iş sözleşmesi var,enerjimizi buna harcasak daha iyi olmaz mı?

Ramazan TOSUN:

Yorumları Görüntüle (2)

  • Bahsedilen temsilci seçimle görev süresi olan 2013-2015 yılları arasında görevini tamamlamış 2015 de ise temsilci seçimleri yapılmamış fakat görevle atama yapılmış ve gene aynı temsilci göreve devam etmiştir. Sendika yöneticisi yada taraftarı biride değilim. Fakat sözde habercilik yaptınızı sanıp kamuoyunu yalan yanlış yönlendirme yapmamanız rica olunur.

  • Milletin nabzını tutmak ve sansasyonel haber yapmak için yalan haber yapmayınız.Lütfen doğru bilgilendiriniz , sözde bi leyh de bi aleyh de haber yaparak bak biz herkesin iyi yada kötü yanlarını tarafsız habercilik ilkesiyle yapıyoruz gibi göstererek aleyhde yapılan haberlerde dozu kaçırıyosunuz. Daha doğrusu yalan yanlış haber yapıyorsunuz.
    Özeleştirinizi yapınız.
    mzffrtekin71@gmail.com

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla