X
    Kategoriler: Yazarlar

MKE İŞÇİSİ BU DÜŞÜK ÜCRETİ HAK ETMİYOR

Bilindiği üzere son yıllarda milli silah sanayimiz gurur verici bir şekilde gelişmekte ve ortaya güzel eserler çıkarmaktadır.Bunlardan biride MPT-76 milli piyade tüfeğimizdir.Nato standartlarında tamamen MKE çalışanlarının tasarlayıp ürettiği ve 42 farklı tasarım doğrulama testinden geçen ilk ve tek piyade tüfeği olma özelliği taşıyor.Bunun yanında,Bora-12 ilk milli keskin nişancı tüfeği yurtdışında birçok testi başarıyla tamamladı ve dünyada birincilikleri var.

Yukarıda bahsettiğim bu milli ürünler MKE çalışanlarının tamamen yerli imkanlarla meydana getirdiği ürünlerin bir kaçı ve inanıyorum ki imkan verildiği takdirde ve emeğinin karşılığını aldığı zaman MKE çalışanları daha başka başarılarada imza atacaktır.

Gelelim bunları üreten çalışanların ücret durumuna,sakın yanlış anlaşılmasın MKE çalışanının talebi insanca yaşayabilecek,çoluk çocuğuna iyi bir gelecek  sağlayabilmek adına makul taleplerdir ve uçuk talepler değildir.

Türk-İş’in yaptırmış olduğu aylık açlık ve yoksulluk sınırı çalışmaları var,bu yukarıda bahsettiğim ürünleri yapan MKE çalışanları ne yazık ki yoksulluk sınırı altında ve açlık sınırı üstünde bir ücret almaktadır.

Hükümetten ve MKE Kurumundan talep edilen ücret,MKE çalışanlarının bu ağır geçim şartları altında kalmayarak rahat bir nefes alacağı ücrettir,tabi bu aynı zamanda çalışana da bir teşvik mahiyetinde olacağı için,ortaya daha güzel eserler ve milli savunma sanayimize de katkı sunacaktır.

Bu günlerde yapılan TİS görüşmeleri MKE çalışanlarının bu durumunu göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.MKE çalışanları bu düşük ücreti hak etmiyor.

Ramazan TOSUN:

Bu web sitesi çerezleri kullanmaktadır.

Okumak için tıkla